De Boer: "Miste geilheid in eerste helft"

Frank de Boer toonde zich gelukkig met de zege van Ajax op PSV (1-0), maar over de eerste helft was de coach van de koploper minder tevreden.

De Boer weet dat PSV na de nederlaag op veertien punten staat. "Het wordt heel lastig voor PSV om nu nog kampioen te worden. Ik denk dat het klaar is voor hen", zegt De Boer tegen FOX Sports. "Ik heb natuurlijk te doen met Phillip, een goede vriend van mij. Maar ik weet zeker dat het uiteindelijk goed komt met hem en PSV."

De Eindhovenaren kregen in de eerste helft de nodige kansen om aan de leiding te komen. "PSV deed het goed, maar wij hadden ook bij vlagen de overhand. Vooral via de linkerflank. Gezien de kansenverhouding had PSV misschien recht op een voorsprong, maar je moet niet vergeten dat Fischer Klaassen nog alleen voor de keeper had moeten zetten en Serero nog een goede kans krijgt", aldus De Boer.

In de rust sprak de trainer van Ajax de spelers stevig toe. "Als je vol gaat, moet je ook vol gaan. Voor mijn gevoel speelden ze op tachtig procent. Ik miste de geilheid om de bal af te snoepen. Dat moet je met een bepaalde agressiviteit doen", zegt de winnende coach.

Kolbeinn Sigthórsson maakte het verschil voor Ajax tegen PSV. Maar de assist van Lasse Schöne was van nog grotere schoonheid. "Het was een wereldgoal. Fantastisch hoe Lasse die bal in één keer neemt. In één tijd, zoals de Belgen zeggen. En Kolbeinn maakte het fantastisch af", vertelde De Boer met een glimlach.

Schöne was met zijn assist bepalend. "Er zat een beetje geluk bij, maar de bal kwam precies goed terecht. Kolbeinn kopte 'm daarna goed binnen. We hadden het doelpunt echt nodig. De tweede helft was ook beter dan de eerste helft", vertelt de Deen, die weet dat PSV op een straatlengte achterstaat na dit weekend.

"Deze overwinning was erg belangrijk voor ons. Het verschil is nu veertien punten, maar wij weten alles van inhaalraces", aldus Schöne. Ajax komt door de overwinning opnieuw boven Vitesse. De Arnhemmers hebben evenveel punten (40), maar de regerend landskampioen heeft een beter doelsaldo.