D66 wil grootste partij worden in Utrecht

D66 denkt de grootste partij te kunnen worden in Utrecht. "We hebben de unieke kans om na 19 maart de koers uit te zetten in Utrecht", zei D66-leider Alexander Pechtold zondag bij de campagnestart van D66 Utrecht.

GroenLinks is nu met tien zetels de grootste partij in de raad, waarin D66 en PvdA beide negen zetels bezetten. Deze drie partijen vormen ook het stadsbestuur, waarin VVD'er Jan van Zanen onlangs het burgemeestersstokje overnam van Aleid Wolfsen (PvdA). De gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht lijken volgens D66 uit te draaien op een nek-aan-nekrace.

"D66 heeft in deze stad de afgelopen vier jaar laten zien inhoudelijk het verschil te kunnen maken voor mensen", zei Pechtold. "Nu willen we met optimisme en goede ideeën de stad verder vooruitbrengen." Volgens Pechtold laat D66 zowel landelijk als lokaal zien een verantwoordelijke partij te zijn met goede plannen. "Landelijk weten we via politieke akkoorden de koers bij te stellen in de richting van meer banen, minder lasten en beter onderwijs.

Ook de Utrechtse D66-lijsttrekker Klaas Verschuure kijkt met vertrouwen uit naar de verkiezingen. "D66 staat er goed voor in Utrecht, maar alleen met keihard werken kunnen we de grootste worden." Verschuure is tegen conservatisme, maar voor een progressieve blik. "Wij willen in Utrecht geen ruk naar links, geen stilstand, wij willen in Utrecht verder vooruit. Dat doen we door in te zetten op meer werk, minder regels en beter onderwijs."