Dennis Rodman in afkickkliniek

Dennis Rodman heeft zich vanwege een alcoholverslaving op laten nemen in een afkickkliniek. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd. De oud-basketballer had al langer problemen met alcohol en liet zich al meerdere malen opnemen. Zijn zegsman wil niet kwijt in welke kliniek Dennis nu verblijft.

Rodman kwam eerder deze maand in het nieuws omdat hij in Noord-Korea was en boos werd om een vraag over de vrijlating van Kenneth Bae, een Amerikaanse missionaris met gezondheidsklachten die wordt vastgehouden wegens 'misdaden tegen de staat'. De sporter bood later zijn excuses aan en zei dat hij had gedronken.

Rodman organiseerde ook een basketbalwedstrijd ter gelegenheid van de verjaardag van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. Voorafgaand aan de wedstrijd zong de flamboyante basketballer een verjaardagsliedje voor de dictator, die hij eerder een 'vriend' noemde. "Wat een historisch moment had moeten zijn veranderde voor iedereen in een nachtmerrie", blikt zijn woordvoerder terug.

"Dennis kwam emotioneel terug uit Noord-Korea. De druk dat hij een combinatie moest zijn van een superheld, een politiek figuur en iemand die problemen oplost, werd hem te veel." Volgens zijn woordvoerder vergeten mensen dat de 52-jarige Rodman slechts een entertainer en een oud-basketballer is. "Het feit blijft dat er een basketbalwedstrijd in Noord-Korea is gespeeld waar veertienduizend mensen bij waren en waar miljoenen mensen van over de hele wereld fragmenten van hebben gezien."