[JL] FC Dordrecht morst punten na winterstop

Koploper FC Dordrecht heeft in zijn eerste wedstrijd na de winterstop punten laten liggen. In eigen huis kwamen de Schapenkoppen tegen Excelsior niet verder dan 1-1. Lars Hutten zette de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong, maar Rihairo Meulens maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker.

FC Eindhoven profiteerde van de misstap van Dordrecht door met 4-0 te winnen bij MVV. Nayib Lagouireh scoorde de eerste en de laatste goal van de Eindhovenaren. Norichio Nieveld en Jens van Son voerden tussendoor de score op. Het gat tussen Dordrecht, dat op 47 punten staat, en Eindhoven bedraagt nu nog vier punten.

Nummer vijf VVV-Venlo won uit bij Helmond Sport met 2-1. Davy Brouwers zorgde nog wel voor de 1-0 voor de thuisclub. Prince Rajcomar en Jules Reimerink draaiden de score om.

Onderin deed Telstar goede zaken. De Velsenaren wonnen in eigen huis met 2-1 van FC Volendam. Via Frank Korpershoek en Daryl van Mieghem stond al voor rust de 2-0 op de borden, maar Tom Overtoom zorgde voor wat Volendamse hoop na rust. Jong Ajax ging met 4-0 onderuit bij FC Emmen door doelpunten van Roland Bergkamp, Alexander Bannink en tweemaal Leandro Resida. Telstar klom daardoor over de Amsterdammers heen naar de vijftiende positie.