Ter Mors wint 1500 meter EK shorttrack

Jorien Ter Mors is sterk begonnen aan het Europees kampioenschap shorttrack in Dresden. Op de 1500 meter was ze de sterkste van de dag. Yara van Kerkhof werd in eerste instantie tweede, maar werd gediskwalificeerd.

Ter Mors was al de sterkste in de heats en de halve finale, en nam het zodoende in de finale op tegen Van Kerkhof, de Italiaanse Arianna Fontana en de Britse Elise Christie. In die finale nam Ter Mors al vroeg de leiding en stond deze niet meer aan haar tegenstandsters af. Van Kerkhof kreeg in de voorlaatste ronde in tweede positie een aanval van de Italiaanse te verwerken, maar wist deze af te slaan. Hierbij bracht ze de Italiaanse echter ten val, iets wat de jury niet tolereerde. Hierdoor werd ze gediskwalificeerd. Ook de Britse Christie kwam ten val tijdens de race.

Voor Ter Mors betekende dit haar tweede individuele gouden medaille op een EK shorttrack. In 2012 won ze eveneens goud op de 1500 meter. Ook wist ze met de estafetteploeg in 2011 en 2012 Europees kampioen te worden.