PSV'er Ruiz fit genoeg voor duel met Ajax

PSV-aanwinst Bryan Ruiz is fit genoeg om zondag mee te spelen in de topper tegen Ajax. Dat zei trainer van de Eindhovenaren Phillip Cocu vrijdag op een persconferentie. "Hij moet zich onze manier van spelen snel eigen maken en dan laten zien wat hij in huis heeft." PSV staat zevende in de Eredivisie met 26 punten uit dertien duels.

De achterstand van de ploeg uit Eindhoven op koploper Ajax bedraagt elf punten. Een nederlaag zal de kampioensaspiraties van de Brabanders vrijwel zeker de das om doen. "Als we zouden verliezen zou de afstand tot Ajax groot worden", zei Cocu. "Het belangrijkste is dat we op de korte termijn groei willen zien."

Cocu ziet kansen voor zijn team in Amsterdam. "Ajax uit is een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen, maar we gaan erheen met de intentie om deze wedstrijd te winnen", aldus de oud-speler van de club. "In de thuiswedstrijd hebben we laten zien dat we daar toe in staat zijn."

PSV speelt zondag om half vijf tegen de Amsterdammers. Ola Toivonen is afwezig met een blessure. Ook voor Tim Matavz en Georginio Wijnaldum komt de topper in Amsterdam nog te vroeg.