Derksen stopt na dit seizoen met golfen

Robert-Jan Derksen stopt na dit seizoen met professioneel golfen. De 40-jarige Blaricummer begon zijn profloopbaan op zijn twintigste en neemt sinds 2002 deel aan de Europese PGA Tour. Hij heeft twee toernooien op dit niveau gewonnen, de laatste zege dateert uit 2005 waar hij op de Madeira Open de beste was.

Mede door het uitblijven van meer succes en door het vele reizen heeft Derksen besloten om zijn clubs in de wilgen te hangen. "Het leven vanuit de koffer is me steeds meer tegen gaan staan. Ik ben inmiddels al zeventien jaar onderweg. Ik denk dat het een goed besluit is om nog één jaar alles op het golf te zetten en dan te stoppen", legt Derksen uit.

De golfer kijkt tevreden op zijn loopbaan terug. "Zeker als je bedenkt dat ik pas op 14-jarige leeftijd mijn eerste golfbal sloeg. Natuurlijk zijn die twee toernooizeges hoogtepunten. Maar de world cups met Maarten Lafeber vond ik geweldig om te spelen. En mijn ronde met Tiger Woods in Dubai zal ik nooit vergeten."

Wat hij na het golfen gaat doen is nog onbekend. "Ik denk daar nu liever niet te veel aan, anders leidt het me te veel af van mijn laatste seizoen."

Derksen in actie op de KLM Open in 2013. (Foto: Pro Shots)