Zaterdag weer treinen tussen Hilversum en Bussum

Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum kan naar verwachting zaterdag worden hervat. De NS en ProRail gingen er eerder nog van uit dat er pas maandag weer treinen zouden rijden op stuk waar woensdag een trein ontspoorde, maar de werkzaamheden zijn eerder klaar dan verwacht.

De vervoerder en de spoorbeheerder verwachten nu dat er zaterdag om 8.00 uur weer treinen kunnen rijden. Aan het kapotte spoor, dat over 250 meter moest worden vernieuwd, is sinds de ontsporing dag en nacht gewerkt.

Een rijtuig van een passagierstrein ontspoorde woensdag aan het einde van de middag door nog onbekende oorzaak kort nadat de intercity was vertrokken uit Hilversum. Na honderd tot tweehonderd meter kwam de wagon met de wielen in het grind terecht.

De Inspectie voor Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar de oorzaak van de ontsporing.

Update 15.20 uur:
Spoorbeheerder ProRail heeft via Twitter bekendgemaakt dat het herstel voorspoediger verloopt. Dat betekent dat het spoor zaterdag naar verwachting niet om 8.00 uur pas in dienst komt, maar meteen bij aanvang van de reizigersdienstregeling.