R. Koeman: "Vertrek niet afhankelijk van resultaten"

Ronald Koeman zal geen conclusies over zijn toekomst trekken uit de resultaten in de komende weken. De coach van Feyenoord wil meer weten over de toekomstplannen van de club. Feyenoord staat in de eerste week na de seizoenshervatting tegenover FC Utrecht, Ajax (beker) en ADO Den Haag.

Daarna kan de wereld er voor de Rotterdammers heel anders uit zien. Desalniettemin lijkt het behoud van Koeman als hoofdcoach zeker. De oefenmeester kan echter niet verzekeren dat hij ook volgend seizoen aan het roer staat bij Feyenoord. "De resultaten van de komende weken zijn voor mij niet bepalend voor de vraag of ik wel of niet bijteken", verklaart hij aan het Algemeen Dagblad.

"Voor mij is het belangrijker dat deze club mij een beeld kan schetsen waar ik een uitdaging in zie. Ik ben benieuwd hoe Feyenoord de komende jaren ziet. Dat antwoord bepaalt of ik wel of niet verder ga", aldus de 50-jarige oud-profvoetballer.

De geruchten doen de ronde dat Feyenoord komende zomer móet verkopen om gezond te worden. Het behoud van bepalende spelers als Graziano Pelle, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie staat daardoor op de tocht.

Feyenoord jaagt onder Koeman al drie jaar op de eerste landstitel sinds 1999. Ook dit seizoen doen de Zuid-Hollanders mee om het kampioenschap. Het verschil met de gedeelde koplopers is halverwege het seizoen slechts vier punten.