Van Gastel: "Veel topcoaches zijn vrij"

Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst denken niet dat zij bij Feyenoord in beeld zijn voor de eventuele opvolging van Ronald Koeman. Koeman (50) gaat met Feyenoord in gesprek over zijn toekomst in Rotterdam-Zuid. De ex-international heeft een aflopend contract in De Kuip.

Wanneer Koeman besluit te vertrekken na deze jaargang, dan verwachten assistenten Van Gastel en Van Bronckhorst niet dat één van hen doorschuift naar de positie van hoofdtrainer. Van Gastel (41) is niet bezig met die optie. "Ronald moet nog in gesprek met de club, dus wat mij betreft is hij nog steeds de gedoodverfde kandidaat. Ik heb de ambitie, maar wanneer, dat zien we wel", aldus de voormalig aanvoerder van Feyenoord op de clubsite van de Rotterdammers.

"Ik denk dat er op dit moment in Nederland veel topcoaches vrij zijn, dus het lijkt me heel normaal en logisch dat dat soort coaches eerst benaderd worden voordat de club in onze categorie terecht komt", zei Van Gastel, vanaf vorig seizoen samen met Van Bronckhorst assistent van Koeman.

Van Bronckhorst (38) deelt de mening van zijn collega. "Ik denk dat ik er op dit moment niet open voor sta, maar ook niet klaar voor ben. Ik denk dat als je daar niet klaar voor bent, je daar ook niet aan moet beginnen", vertelt de ex-captain van het Nederlands elftal.

De voormalig linksback van onder meer Feyenoord, Arsenal, Glasgow Rangers en FC Barcelona hoopt wel ooit de kans te krijgen als hoofdtrainer in De Kuip. "Als ik die mogelijkheid krijg, dan is Feyenoord een droomclub. Het zou fantastisch zijn om deze ploeg te mogen leiden", besluit Rotterdammer Van Bronckhorst.