Real Madrid naar laatste acht Copa del Rey

Real Madrid verzekerde zichzelf vanavond van een plek bij de laatste acht van het Spaanse bekertoernooi. De club uit de hoofdstad versloeg Osasuna in de uitwedstrijd met dezelfde cijfers als thuis, en dus werd het in Pamplona 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Cristiano Ronaldo en Ángel di María.

Eerder op de avond behaalden ook Athletic Bilbao en Espanyol de kwartfinales. Beide ploegen moesten een achterstand wegwerken. Athletic Bilbao wiste met 2-0 een 1-0 uitnederlaag bij Betis weg en Espanyol versloeg tweededivisionist Alcorcón voor eigen publiek met 4-2. De laagvlieger uit de Segunda División had thuis nog met 1-0 gewonnen en kwam ook uit op een 1-0 voorsprong, maar het mocht uiteindelijk niet baten.

Levante is de laatste ploeg vandaag die naar de volgende ronde gaat. In Valencia werd het tegen Rayo Vallecano 1-0 na een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd. Gisteren bereikten Atletico Madrid en Racing Santander, de enige ploeg uit de tweede divisie die nog in het toernooi zit, al de laatste acht. Morgen wordt de lijst met ploegen hoogstwaarschijnlijk aangevuld met Barcelona, dat een 4-0 thuiswinst verdedigt tegen Getafe, en de winnaar van het duel tussen Villareal en Real Sociedad. De wedstrijd in San Sebastián eindigde in 0-0.