Actrice baseerde slavenrol op Michael Jackson

Actrice Lupita Nyong'o baseerde haar rol van slavin in 12 Years a Slave op Michael Jackson. "Mijn personage Patsey heeft iets van Michael Jackson", zegt de in Kenia opgegroeide Nyong'o tegen entertainmentsite Just Jared. Net als bij Jackson duurt Patseys jeugd veel te kort.

"Michael had altijd kinderlijke trekken", gaat de 30-jarige Nyong'o verder. "Patsey werd haar jeugd afgepakt op het moment dat ze geslachtsrijp werd."

In het op feiten gebaseerde slavernijdrama van Steve McQueen wordt Patsey regelmatig seksueel misbruikt door haar plantage-eigenaar, een rol van Michael Fassbender. Ze schakelt steeds meer gevoelens uit en wordt uiteindelijk zelfs suïcidaal.

Het op feiten gebaseerde 12 Years a Slave gaat over Solomon Northup, een rol van Chiwetel Ejiofor. Hij is een vrije zwarte Amerikaan die in de negentiende eeuw in New York wordt ontvoerd en als slaaf verkocht. 

Nyong'o gooit hoge ogen met haar rol als Patsey. Ze werd al genomineerd voor een Golden Globe en is volgens velen ook een goede kanshebber bij de Oscars, waarvan de nominaties donderdagmiddag bekend worden gemaakt.


Actrice baseerde slavenrol op Michael Jackson (Foto: Novum)