AZ-directeur: 'Teun was direct onze nummer een'

AZ baarde gisteren opzien door Teun de Nooijer aan te stellen als de nieuwe teammanager. "Onze trainer Dick Advocaat zei: als je iemand van De Nooijers kaliber kunt binnenhalen, moet je dat meteen doen", aldus directeur Toon Gerbrands in De Volkskrant.

De ploeg uit Alkmaar was op zoek naar een teammanager, omdat Hans Vonk onlangs de overstap maakte naar SC Heerenveen. Er werd door de directie een profielschets opgesteld. "Ex-topsporter, moet spelers helpen ontwikkelen, een goede interactie hebben met de technische staf en op de achtergrond blijven. Iemand uit de voetbalwereld stond op twee. Maar Teun was direct onze nummer een."

"Teun de Nooijer is met zijn achtergrond een meerwaarde voor onze spelers. Teun heeft als topsporter alles meegemaakt, hij weet wat er in een team leeft. Teun kent de teamprocessen, hij weet wie even een duwtje nodig heeft en wie je in de luwte moet zetten. Ik weet honderd procent zeker dat dit gaat lukken", zegt Gerbrands.

De Nooijer gaat pas op 1 maart aan de slag bij AZ, want hij speelt in februari eerst nog voor Uttar Pradesh Wizards in de Hockey India League.