Kuipers: "Focus nu weer op Ajax-PSV"

Björn Kuipers kreeg woensdag te horen dat hij naar het WK in Brazilië gaat. De arbiter is verheugd door het nieuws, maar hij wil niet te ver vooruit kijken.

Kuipers (40) is samen met assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra door de FIFA geselecteerd om in actie te komen op het WK komende zomer. De scheidsrechter uit Oldenzaal leidde in 2013 de eindstrijd in de Europa League en de finale van de Confederations Cup.

De uitverkiezing voor het WK in Brazilië kwam niet als een verrassing, maar Kuipers is desondanks verheugd met het nieuws. "Ik hou niet van het circus, dat weet je. Maar het is natuurlijk wel fantastisch", zei de arbiter tegen Voetbal International. "De telefoon stond de hele dag roodgloeiend."

"Ik heb heel veel felicitaties mogen ontvangen. Maar we moeten niet in de waan van de dag leven. Vanavond zit ik bij De Wereld Draait Door, daar heb ik best zin in. Maar daarna gaat de knop weer om", aldus de ondernemer uit Overijssel, sinds 2006 scheidsrechter.

Komend weekend begint de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Kuipers en zijn assistenten melden zich zondag in de Amsterdam ArenA. "Het is leuk om alle credits nu te krijgen. Maar als we zondag tijdens Ajax - PSV een foutieve beslissing nemen, gaat het toch echt alleen daarover."

"We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit goede nieuws en in februari en maart zijn er voorbereidingssessies, maar de focus gaat nu weer op de tweede helft van de competitie. Die voor ons zondag begint in Amsterdam. Hopelijk volgen er in het restant van dit seizoen ook nog mooie Europese duels. Pas daarna gaan we zorgen dat we goed voorbereid het WK instappen", besluit Kuipers, die twee jaar geleden ook actief was op het EK in Oekraïne en Polen.