Wijnaldum en Bakkali in gesprek met PSV

PSV staat op het punt om twee belangrijke pijlers voor de toekomst langer aan zich te binden. Zakaria Bakkali en Georginio Wijnaldum hebben wel oren naar een langer verblijf.

Laatstgenoemde werd bij aanvang van het huidige seizoen door Phillip Cocu naar voren geschoven als aanvoerder. De ontwikkeling die hij doormaakte met de band om zijn arm wekte de belangstelling van verschillende clubs uit Engeland.

Met name Arsenal werd regelmatig genoemd, en ook Liverpool zou zijn verrichtingen nauwgezet monitoren. PSV is evenwel niet van plan om Wijnaldum van de hand te doen. De clubleiding heeft een nieuw contract in gedachten.

Wijnaldum wil graag aanhoren wat PSV te bieden heeft. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman, in gesprek met Voetbal International. "Wij hebben PSV laten weten dat Gini graag wil praten, dat hij openstaat voor een nieuw contract", aldus de belangenbehartiger.

Dat laatste geldt ook voor Bakkali, die zijn uitstekende start in de hoofdmacht van PSV nog geen vervolg kon geven. PSV ziet veel potentie in de Belgisch international en wil geïnteresseerde partijen afschrikken met een meerjarige verbintenis.

Familie van de behendige flankspeler heeft aan Voetbal International laten weten dat de onderhandelingen over een contractverlenging voor de duur van twee seizoenen aan de gang zijn. Zijn huidige contract loopt in de zomer van 2015 ten einde.