MGS V: Ground Zeroes op Vita

Gameheld Hideo Kojima staat bekend om het plaatsen van suggestieve tweets. Wie zijn meest recente serie tweets bekijkt zou hierdoor zomaar kunnen denken dat zijn aanstaande game Metal Gear Solid V: Ground Zeroes ook gaat uitkomen op PlayStation Vita.

De beste man heeft namelijk een aantal foto's getweet van de game op een PlayStation Vita met teksten als "GZ on Vita", "So great graphic!" en "Playing on Vita". Uiteindelijk laat Kojima weten dat het niet om een Vita-versie van het spel gaat, maar dat hij de remote play-functionaliteit van Ground Zeroes laat zien.

Kojima is al jaren voorstander van deze functionaliteit, iets wat hij in het verleden de naam transfarring gaf. Hij is dan ook als een kind zo blij dat zijn game straks ook eindelijk buitenshuis gespeeld kan worden.

"This is not "TRANSFARRING" but remote play. By using PS4 as family cloud environment, you can play it outside.Finaly!", luidt zijn laatste tweet bij de foto's.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes komt op 20 maart uit op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One en is een prequel voor het later geplande Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.