[Dakar] Husseini haalt uit bij de quads

Sebastian Husseini heeft in de negende etappe van de Dakar Rally hard uitgehaald bij de quads. De Nederlander had in de etappe tussen Calama en Iquique een voorsprong van maar liefst 25 minuten op de naaste achtervolger. Bij de motoren was klassementsleider Mark Coma de snelste.

Husseini nam al vroeg in de etappe een flinke voorsprong op de rest van het veld en op de streep was dat opgelopen naar 25 minuten op Ignacio Casale. Vlak hierachter werden Rafal Sonik en Sergio Lafuente derde en vierde. In het klassement heeft Casale 22 minuten voorsprong op Lafuente. Sonik staat op ruim 46 minuten derde, terwijl Husseini na vandaag nog ruim drie uur achter staat, na de problemen van vorige week.

Bij de motoren had Coma een voorsprong van een kleine twee minuten op zijn naaste achtervolger Joan Barreda Bort. De winnaar van gisteren, Cyril Despres, werd derde met een achterstand van ruim vijf minuten. Beste Nederlander was Hans Vogels met een 22e plaats op 46 minuten achterstand. In het klassement heeft Coma veertig minuten voorsprong op Barreda Bort. Jordi Viladoms staat op ruim anderhalf uur derde. Henk Knuiman is op een zeventiende positie met bijna zes uur achterstand de beste Nederlander.