Stop BREIN en steun ondertitelaars bierdopje

Stichting BREIN, de organisatie die eigen zakken vult door het leven van anderen te verwoesten uit naam van 'auteursrechtenbescherming', heeft recent de hobbysite bierdopje.com gedwongen te stoppen met het aanbieden van ondertitels van televisieseries.

Het ging hierbij vooral om mensen die uit eigen beweging ondertitels maakten voor buitenlandse televisieseries, maar volgens BREIN zijn deze mensen pure criminelen. De site werd gedwongen te stoppen met het aanbieden van de ondertitels, maar ook ondertitelaars zijn lastiggevallen met blafbrieven en dwangsommen.

Enkele ondertitelaars hebben een gepeperde rekening van BREIN gekregen 'voor gemaakte kosten'. Deze mensen hebben veelal de middelen niet om deze kosten te betalen en daarom is dit crowdfundingproject opgezet, in een poging 30.000 euro bij elkaar te halen om zodoende terug te kunnen vechten tegen de lepra die stichting BREIN heet.

Onder de titel 'Laat Ondertitels Vrij' kun je snel en eenvoudig doneren. Het geld wordt gebruik voor juridische kosten. Mochten die niet nodig blijken dan zal het geld overgemaakt worden aan Stichting Aap.

Update

De € 10.000 is inmiddels gepasseerd, maar er moet nog zo'n € 20.000 bij. Vandaar deze rotschop  Kom op mensen! Deel dit bericht op je facebook en twitter, mail het naar anderen, print het uit en hang het in de supermarkt voor mijn part, maar zorg dat ze de strijd met de entertainmentmaffia aan kunnen gaan!