Villas-Boas: "Ik neem een break"

André Villas-Boas maakt geen haast bij het zoeken naar een nieuwe club. De Portugees doet het even rustig aan. Villas-Boas werd een maand geleden ontslagen als manager bij Tottenham Hotspur.

Daarna werd hij even genoemd als mogelijke nieuwe coach van West Bromwich Albion. Het lijkt er echter op dat de 36-jarige trainer voorlopig geen nieuwe club vindt. "Ik heb besloten om een break te nemen. Ik wil mijn batterijen even opladen, al kan ik me geen leven zonder voetbal voorstellen", sprak Villas-Boas volgens Abendzeitung München.

"Ik heb geleerd dat mijn volgende club voor 100 procent bij mij moet passen. En die club moet de coach op waarde inschatten." De Portugees deed zijn uitspraken bij zijn bezoekje aan het trainingskamp van Bayern München. Hij ging daar ook in op de rol van Pep Guardiola. "Hij wordt hoog ingeschat door iedere coach ter wereld. Het is voor mij een eer om over zijn schouder mee te kijken.

"Pep heeft het voetbal veranderd. Als je ziet hoe de topteams in Europa op dit moment voetballen, zie je dat hij die clubs met Barcelona veel inspiratie heeft gegeven."