Weinig Nederlandse steun voor Ronaldo

Cristiano Ronaldo kon in zijn verkiezing tot wereldvoetballer van het jaar niet op veel Nederlandse steun rekenen. Zowel bondscoach van Oranje Louis van Gaal als aanvoerder Robin van Persie hadden de Portugese aanvaller niet hoog op hun lijstje staan. Ronaldo kreeg maandagavond bij de verkiezing van de Ballon d'Or de voorkeur boven Franck Ribéry en Lionel Messi.

Van Gaals keuze viel op louter spelers met wie hij samenwerkte bij Bayern München. In zijn ogen was Ribéry de beste voetballer van het afgelopen jaar, gevolgd door Thomas Müller en Arjen Robben. Van Gaal werkte tussen 2009 en 2011 bij Bayern.

Robben stond op het lijstje van Van Persie bovenaan. De aanvaller van Manchester United schaalde zijn landgenoot hoger in dan Zlatan Ibrahimovic en Ronaldo. De verschillen in de einduitslag waren miniem.

Ronaldo kreeg 27,99 procent van de stemmen. Nummer twee Messi moest het met 24,72 procent doen, terwijl Ribéry het minst scoorde met 23,39 procent. Alle bondscoaches, aanvoerders en één journalist uit de bij de FIFA aangesloten landen mochten in een eerder stadium een top drie voordragen.