Elia heeft nog "klein beetje hoop" op WK

Eljero Elia heeft nog een klein beetje hoop op deelname aan het WK. Elia kende een stroeve start bij Werder Bremen maar heeft zijn draai inmiddels gevonden. De 26-jarige buitenspeler is uitgegroeid tot vaste waarde bij de club uit de Bundesliga.

De voormalige buitenspeler van onder meer FC Twente en Juventus is uit beeld geraakt bij bondscoach Louis van Gaal. Nu hij weer wekelijks aan spelen toekomt in de ploeg van trainer Robin Dutt hoopt hij de keuzeheer alsnog te overtuigen en een plekje in de WK-selectie af te dwingen.

"Een klein beetje hoop heb ik nog", vertelt Elia in gesprek met Kicker. "Er is nog tijd tot de voorbereiding op het WK echt losbarst. Ik heb Van Gaal de laatste tijd niet gesproken. Om dat wel te laten gebeuren, moet ik goed spelen."

Werder Bremen kent een moeizaam seizoen waardoor Elia zijn speelstijl wat heeft moeten aanpassen. "Momenteel moet ik meer strijd leveren en de bal veroveren om in mijn spel te komen. Het is voor mij belangrijk dat de trainer mij veel vertrouwen geeft. Daardoor is nog een extra motivatie ontstaan." Werder Bremen hervat de Bundesliga op 26 januari met een thuiswedstrijd tegen Eintracht Braunschweig.