Been geeft Cissé contract bij Genk

Sekou Cissé heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat aan de slag bij Racing Genk, waar Mario Been de coach is. Cissé, die onlangs zijn contract bij Feyenoord liet ontbinden, ondertekent bij Genk een contract tot het einde van dit seizoen.

De Belgische club heeft dat via de officiële website bevestigd. Daarna is er de mogelijkheid om hem voor nog een jaar vast te leggen. De Ivoriaan werkte vorige week met succes een stage bij Genk af.

Voor trainer Mario Been is Cissé geen onbekende, want in 2009 haalde hij de aanvaller van Roda JC naar Feyenoord. Door blessureleed liep zijn verblijf in Rotterdam echter uit op een mislukking. Cissé kwam slechts tot 59 competitieduels, waarin hij veertien keer trefzeker was.

Ondaks die teleurstellende cijfers liet Been eerder al weten dat hij de komst van Cissé naar Genk wel zag zitten. "Hij is een topper met een voorbeeldige mentaliteit. Sekou kan een buitenkansje zijn", zei de trainer in Het Belang van Limburg.

Sekou Cissé (28) kwam bij Feyenoord al geruime tijd niet meer voor in de toekomstplannen van coach Ronald Koeman. Dit seizoen bleef het slechts bij één optreden in de Eredivisie. Tegen FC Twente (1-4 verlies) deed de spits een uur mee.