Ronaldo: "Messi en Ribéry verdienden het ook"

Cristiano Ronaldo nam maandagavond in Zürich in tranen de Gouden Bal in ontvangst. De Portugees kon door zijn familie zijn emoties niet in bedwang houden. Ronaldo zag zijn moeder in de zaal zitten toen hij op het podium de Gouden Bal kreeg overhandigd.

"Ze huilde. Ik probeerde mezelf rustig te houden, maar daarna begon ik ook te huilen", reageerde de sterspeler van Real Madrid tegen L'Equipe. "Ik ben ontzettend blij en ik wil deze prijs delen met Real Madrid."

"Als de meeste mensen op mij hebben gestemd, heb ik de award misschien wel verdiend. Messi en Ribéry verdienden 'm echter ook. Mijn eerste Gouden Bal was bijzonder, maar deze is emotioneler. Want nu waren mijn moeder en mijn zoontje erbij."

Met zijn eindzege heeft Ronaldo de hegemonie van Lionel Messi stopgezet. De Argentijn van FC Barcelona won de trofee de laatste vier jaar. Daarvoor, in 2008, pakte Ronaldo zijn eerste Gouden Bal. Messi was dit jaar voor het zevende jaar op rij genomineerd.

Zelf behoorde Ronaldo voor de zesde keer bij de laatste drie kanshebbers. Voor Franck Ribéry, die derde werd, was het zijn eerste nominatie.