John Button overleden (70)

De vader van McLaren-coureur Jenson Button is afgelopen zondag overleden. Het management van Jenson Button heeft dit bekend gemaakt.

"Met pijn in het hart kunnen we bevestigen dat John Button in zijn huis in Zuid-Frankrijk is overleden", aldus het management. "We wachten nog op uitsluitsel, maar alles wijst in de richting van een hartaanval. Een vriend van John Button was zondag de eerste om het tragische nieuws te vernemen toen hij bij hem op bezoek ging. De familie, waaronder de kinderen Jenson, Natasha, Samantha en Tanya, zijn vanzelfsprekend zeer ontdaan door het plotselinge overlijden en vragen om privacy in deze moeilijke periode."

Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, heeft geschokt gereageerd: "Ik ben diep bedroefd om te horen van het overlijden van John Button. In mijn lange loopbaan in de Formule 1 heb ik veel vaders van coureurs ontmoet, maar John was wel het meest toegewijd aan zijn zoon. De afgelopen vier jaar heeft hij volgens mij geen race gemist en als McLaren hebben we hem echt in de familie opgenomen. We condoleren Jenson, zijn familie, alle vrienden van John en nabestaanden."

John Button was een graag geziene man in het Formule 1-paddock. Hij is 70 jaar geworden.