Logo tv-serie Smeris niet strafbaar

BNN mag het logo van de nieuwe tv-serie Smeris blijven gebruiken. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft maandag besloten dat het embleem met de tekst 'smeris' niet aanstootgevend of strafbaar is, bevestigt een woordvoerder.

Een crewlid van de politieserie, waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven twee rechercheurs spelen, werd zondag tijdens opnames staande gehouden vanwege het logo van de serie op de zijkant van de auto. De Amsterdamse agenten vonden het embleem aanstootgevend.

Producent Pupkin zei eerder al het logo niet te verwijderen, maar is blij met de uitkomst. "We zijn blij met de publiciteit voor de nieuwe serie", laat de producent weten. Ook BNN is tevreden, maar vindt de ophef vrij overdreven. "Echt een storm in een glas water", reageert een woordvoerder.

Vorig jaar kwam de SBS6-serie Dokter Tinus in opspraak vanwege het gebruiken van het politielogo. Tygo Gernandt speelde in Dokter Tinus een knullige wijkagent en dat kwam volgens de nationale politie 'totaal niet overeen met de werkelijkheid'. De rechter gaf toestemming het embleem te gebruiken omdat het om fictie ging.