[HWL] Australië herstelt zich tegen Argentinië

De Oranjemannen speelden maandagmiddag in hun laatste groepswedstrijd gelijk tegen België en treffen woensdag in de kwartfinale Duitsland. Dit gebeurde er nog meer tijdens de laatste groepsronde in de Hockey World League in New Delhi.

Nieuw-Zeeland - Engeland 1-5 (0-1)
De Engelsen rijgen de zeges aaneen in groep A. Na overwinningen op gastland India en Duitsland werd ook Nieuw-Zeeland aan de zegekar gebonden. Ashley Jackson opende na een half uur de score voor de Britten en was kort na rust wederom trefzeker. Nadat Mark Gleghorne de stand naar 0-3 had getild deed Nieuw-Zeeland iets terug via Hugo Inglis. Late treffers van Tom Carson en Barry Middleton betekenden de 1-5 eindstand. Door de overwinning op de Kiwi's, is Engeland niet meer te achterhalen als nummer één.

Argentinië - Australië 1-6 (1-4)
Australië herstelde zich uitstekend van de nederlaag tegen Oranje. Argentinië, tot nu toe de verrassing van het toernooi, kreeg met liefst 6-1 klop. Al na drie minuten opende youngster Daniel Beale - die vorige maand ook actief was op het WK onder 21 jaar - de score. Via Mark Knowles en Kieran Govers liep de teller op naar 3-0. Na de Argentijnse tegentreffer zorgden Govers, Russell Ford en Jason Wilson voor de 6-1 eindstand. Gevolg: beide teams besluiten de groepsfase met zes punten.

Duitsland - India 3-3 (1-2)
Alleen een Duitse nederlaag van vijf doelpunten of meer kon de klassieker tussen Nederland en Duitsland voorkomen. Dit bleek een onmogelijke opgave voor de Indiërs, die de olympisch kampioen wel erg aardig partij boden. Tot twee minuten voor tijd stonden de gastheren zelfs op voorsprong. Thilo Stralkowski tekende echter voor de 3-3, waardoor India hekkensluiter werd in deze groep. Duitsland sluit de poulefase af als tweede, Nieuw-Zeeland legt beslag op plaats drie.

Alle landen hadden zich geplaatst voor de kwartfinale. De groepswinnaars spelen in de kwartfinale tegen de nummer vier van de andere groep. Nederland, als nummer drie van groep B, speelt tegen de nummer twee van groep A, Duitsland. De wedstrijd is woensdag en begint om elf uur Nederlandse tijd.