Ariel Sharon begraven

De Israëlische ex-premier Ariel Sharon is begraven, schrijft de Israëlische krant Haaretz. Sharons lichaam werd maandag ter aarde besteld op zijn ranch in het zuiden van Israël, waar ook zijn vrouw Lily begraven ligt. Eerder op de dag werd een herdenkingsceremonie gehouden bij de Knesset, het Israëlische parlement. Die dienst werd bijgewoond door onder anderen de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, de Britse ex-premier Tony Blair en ex-premier Wim Kok.

De begrafenis werd bijgewoond door enkele honderden genodigden. Voor de duizenden Israëliërs die niet bij de dienst zelf konden zijn was in de buurt van de ranch een plek ingeruimd waar de teraardebestelling op grote schermen kon worden gevolgd.

Het gebied tussen Sharons ranch en de Gazastrook, zo'n drie kilometer verderop, werd beveiligd met luchtafweergeschut, drones en gevechtsvliegtuigen. Eerder op de dag werden vanuit de Gazastrook twee raketten afgevuurd. Volgens het Israëlische leger belandden de projectielen waarschijnlijk in zee.