Belgische Miss: 'WO1 begon in 2004'

Afgelopen weekend werd in België op televisie de Miss België-verkiezing gehouden. Daarbij werd deelneemster Cindy Sabbe de vraag voorgelegd, wanneer de Eerste Wereldoorlog begon. Het antwoord had de Miss volledig mis.

De Telegraaf schrijft dat Cindy 'tien jaar geleden' antwoordde, oftewel ruimschoots nadat de Irak- en Afghanistanoorlogen begonnen. Op de sociale media werd het meisje, dat de verkiezing overigens niet won, vervolgens flink te kakken gezet. België had wellicht op Frankrijk na het zwaarst te lijden onder WO1, dus is het frappant dat Miss Cindy er weinig over bleek te weten.

Later reageert ze: "Ik denk dat missen een menselijke zaak is. Ik vind het wel jammer dat de media zoiets moeten gebruiken om sensatie in hun kranten te krijgen. Momenteel wordt er meer over mijn foutje gebabbeld dan over de nieuwe Miss België, die uiteindelijk de meeste aandacht verdient."

Daar hield het echter niet op. In een radio-interview werd haar door een Vlaamse deejay gevraagd wanneer de Twééde Wereldoorlog begon. Na even weifelen stelde Cindy: "80 jaar geleden, denk ik, zoiets? 1944." De deejay verbeterde haar, waarna ze stelde: "Ach ja, vier jaar, da's al een verbetering."

Het fragment is in het bronartikel terug te luisteren.