Huta Galung nog net in top honderd

Jesse Huta Galung heeft zich nipt weten te handhaven in de top honderd van de wereldranglijst. Hij zakt drie plaatsen ten opzichte van vorige week en staat nu precies honderdste. Zijn uitschakeling in de eerste ronde van de Australian Open wordt pas over twee weken zichtbaar op de ranglijst.

Robin Haase leverde in de maandag gepubliceerde ATP-ranking een plek in ten opzichte van vorige week en staat nu 45e. Igor Sijsling zakte van plaats 69 naar plek 73.

In de top tien veranderde er niets bij de mannen. Rafael Nadal voert de ranglijst aan, voor Novak Djokovic en David Ferrer. Andy Murray, Juan Martin del Potro en Roger Federer staan daar weer achter.

Bij de dames steeg Kiki Bertens een plek naar 93. Ook voor haar geldt dat de snelle uitschakeling bij de Australian Open pas over twee weken te zien is in de ranglijst. Arantxa Rus daalde van 154 naar 156. Voor Richel Hogenkamp veranderde er niets, ze blijft de nummer 202 van de wereld.

Ook bij de dames liet de top tien geen veranderingen zien. Serena Williams leidt de dans voor Victoria Azarenka en Maria Sharapova. Na Li staat vierde gevolgd door Agnieszka Radwanska en Petra Kvitova.