Cricketers beginnen kwalificatie met zege op Uganda

De Nederlandse cricketers zijn het WK kwalificatietoernooi goed begonnen. In Nieuw-Zeeland werd Uganda eenvoudig aan de kant gezet. Uganda kwam niet verder dan 152 runs in 46.1 overs. Bowler blonk Michael Rippon blonk uit uit met vier wickets voor vijftien runs in tien overs.

Nederland had slechts 30.1 overs nodig om het aantal runs te verbeteren. Peter Borren en Wesley Barresi (niet uit) noteerden de meeste runs. Borren sloeg er vijftig en Barresi 61. Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat het zo makkelijk zou gaan. Uganda won de toss en verkoos omeerst te batten. Het eerste wicket viel pas na 16.5 overs en Vivian Kinga en Borren moesten veel runs toe staan.

Pas met Michael Swart (twee voor 28 uit tien overs) en vooral Rippon kreeg Nederland de wedstrijd in handen. Bukhari was in het slot van de wedstrijd ook nog goed voor twee wickets.

De winst op Uganda was goed voor het zelfvertrouwen van Oranje dat in de aanloop van het toernooi de twee oefenwedstrijden wedstrijden tegen Canada en de Verenigde Arabische Emiraten dik had verloren. Nederland speelt over twee dagen zijn tweede wedstrijd tegen Namibië.