[AO] Bertens en Huta Galung snel onderuit in Melbourne

Tennisster Kiki Bertens is na een ronde al klaar op de Australian Open. Ana Ivanovic uit Servië bleek met tweemaal 6-4 te sterk. Ook voor Jesse Huta Galung viel in de eerste ronde het doek. Hij boog voor de Fransman Jérémy Chardy: 2-6, 4-6 en 4-6.

Bertens en Ivanovic hadden in de eerste set moeite met hun eigen opslag. De Servische lukte het twee keer om haar servicebeurt te behouden en kwam op 4-1. Via een break naderde Bertens weer tot 4-3, maar de Wateringse verzuimde op eigen opslag de stand gelijk te trekken. Ook op 5-4 achter leverde ze nogmaals haar opslag in.

In het tweede bedrijf ging het langer gelijk op. Na vier breaks behielden beide speelsters eenmaal hun opslag en was het 3-3. Nog twee breaks later stond er 4-4 op de borden toen Ivanovic plots een lovegame produceerde. De voormalig nummer één van de wereld sloeg vervolgens in Bertens' servicebeurt weer toe.

Chardy ging tegen Huta Galung beter met zijn kansen om. De Fransman kreeg in de hele wedstrijd negen breakkansen en benutte er daar vier van: twee in de eerste set en in de twee sets daarna elk een. Huta Galung kreeg zelf vijf kansen op de opslag van de nummer 29 van de plaatsingslijst, maar deed daar niets mee.

Dinsdag komen de andere twee Nederlandse mannen in het enkelspel in actie. Robin Haase en Igor Sijsling zijn nu de enige Nederlandse vertegenwoordigers. Bij de vrouwen deed namelijk alleen Bertens mee aan het hoofdtoernooi.