FOK!hitlist: 'Timber' wereldwijd op één

Voor de derde week op rij staat het voor Pitbull- en Ke$ha-begrippen bijzonder geslaagde nummer 'Timber' deze week op één in de Nederlandse Top 40. John Legends 'All Of Me' en Eminem en Rihanna's 'The Monster' maken het podium compleet.

Ook in o.a. de VS, Duitsland, Canada, Oostenrijk, Zweden en Noorwegen staat 'Timber' op de eerste plaats. Bij de Britten en Ieren staat het nummer op twee, vlak achter Pharrell Williams' 'Happy'. 

Noemenswaardige platen in de Top 40 zijn nog steeds onder andere 'Royals' en 'Wizard'. Ook Klingande's 'Jubel', een Franse single die doet denken aan de nieuwe golf jazzy elektropop die 'Sonnentanz' ontketende, doet het goed en stijgt naar de zeventiende plek. Het nummer staat in Italië op één en bij de Belgen op plek twee.

Meer dan tien plaatsen gestegen zijn deze week (behalve het eerder genoemde John Legendnummer) Beyoncé's 'XO', Afrojack's 'The Spark', Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis' 'Ik Zou Het Zo Weer Overdoen' en Armin van Buurens 'This Is What It Feels Like'.

'Hold On, We're Going Home' van Drake is noemenswaardig omdat het al negentien weken in de Top 40 staat en inmiddels was gezakt tot plaats 40. Nu is de plaat weer vier plekjes omhoog gekropen, hetgeen zelden gebeurt met singles die tot de veertigste plek gedaald zijn.

Tot slot wat historische singles: 40 jaar geleden, op 12 januari '74, piekte Gerard Cox in de Nederlandse hitlijsten met ''t Is Weer Voorbij, Die Mooie Zomer.'

35 jaar geleden was dat Meat Loaf met de klassieker 'Paradise By The Dashboard Light.' Precies twee decennia gelee topte Laura Pausini's 'La Solitudine' de lijst en in 1999 stond Emilia's 'Big Big World' op één.

Vandaag exact tien jaar terug had Marco Borsato dé hit te pakken met 'Afscheid Nemen Bestaat Niet' en alweer vijf jaar geleden stond Katy Perry's single 'Hot 'N Cold' bovenaan.