Koeman: "Leuker dan bij Ajax of PSV"

Als geen ander kent Ronald Koeman de verschillen tussen de traditionele top drie. Het beste gevoel heeft geboren Zaandammer bij Feyenoord. Tijdens zijn actieve spelersloopbaan diende Koeman al zowel Ajax als PSV en Feyenoord. Tijdens zijn trainersloopbaan deed hij dat kunststukje nog eens over.

Ofschoon hij bij Ajax en PSV succesvoller was, geniet hij meer van zijn periode bij Feyenoord. De beperkte financiële middelen ten spijt, presteert Feyenoord onder Koeman naar behoren. Tijdens zijn eerste twee seizoenen als trainer van de Rotterdammers, eindigde de Stadionclub achtereenvolgens op de tweede en derde plaats.

"Ik ga je iets vertellen", opent hij tegenover De Telegraaf. "Bij PSV en Ajax heb ik titels veroverd. Hier, bij Feyenoord zijn de financiële mogelijkheden vele malen minder en moet ik vanaf het begin met jeugd werken. En toch is dit voor mij leuker dan de periodes waarin prijzen zijn gewonnen. Waarom? Door hoe de club Feyenoord is, door De Kuip en door ons publiek."

Hoe de nabije toekomst van Koeman eruit zal zien is vooralsnog onduidelijk. Zijn contract bij Feyenoord loopt na afloop van dit seizoen ten einde, en de oud-international sluit niet uit dat hij aan een nieuwe uitdaging begint.

Die uitdaging leek Oranje te worden, maar de KNVB opteert voor Guus Hiddink als opvolger van Louis van Gaal. Het ligt in de lijn der verwachting dat het takenpakket van Hiddink over tweeënhalf jaar wordt overgenomen door Danny Blind.