Utopia eindigt eerste week met dipje

Utopia is vrijdagavond door een miljoen mensen bekeken. Dat is iets minder dan het aantal kijkers dat de dagen ervoor inschakelde op de nieuwe realityshow van SBS6, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De show van John de Mol, waarin een groep mensen een nieuwe samenleving moet opbouwen, startte maandag met anderhalf miljoen kijkers. Dinsdag en donderdag keken 1,3 miljoen mensen naar Utopia, woensdag bijna 1,4 miljoen. Het programma presteert boven de verwachting van een hoop kopstukken in de tv-wereld. NPO-directeur Henk Hagoort 'was wel verrast door de hoge kijkcijfers'. Ook De Mol zelf was overrompeld. "Ik was echt heel heel blij, omdat ik dit echt niet verwacht had", zei hij in RTL Boulevard.

De Wereld Draait Door kon vrijdag rekenen op ruim 1,6 miljoen kijkers. De verhuizing van de VARA-show, die sinds maandag een halfuur eerder op Nederland 1 is te zien dan voorheen op Nederland 3, doet de kijkcijfers goed. Maandag en dinsdag keken 1,6 miljoen mensen en woensdag werd met 1,8 miljoen zelfs een record gehaald. Donderdag trok DWDD anderhalf miljoen kijkers. In de laatste weken op Nederland 3 keken zo'n 1,2 miljoen mensen per aflevering.

Het best bekeken programma van de vrijdag was het achtuurjournaal op Nederland 1 met bijna 2,4 miljoen belangstellenden. The Voice Kids eindigt als tweede. De talentenjacht van RTL 4 wist 2,1 miljoen mensen te boeien.