N.E.C.'ers willen hogerop: "Mooi geweest"

Rens van Eijden is toe aan een nieuwe uitdaging. De verdediger van N.E.C. Nijmegen wil graag naar het buitenland. Aanvoerder Ryan Koolwijk houdt alle opties open.

Van Eijden (25) heeft nog een contract tot 2016 in Nijmegen, maar de oud-PSV'er hoopt na vijf jaar bij N.E.C. op een nieuw avontuur. "Ik ben toe aan iets anders. Vijf jaar is mooi geweest", vertelt Van Eijden in gesprek met Omroep Gelderland. "Niet dat ik er dagelijks mee bezig ben hoor, maar de kans bestaat zeker dat ik in de zomer vertrek."

De mandekker hoopt op een mooie aanbieding vanuit Engeland of Duitsland. "Het oefenduel met Mainz deze week gaf mij wel weer een bepaalde voldoening. In die zin dat je je afvraagt in hoeverre je je kunt meten tegen zo'n ploeg. Maar het pakte goed uit", aldus de mandekker, die in de zomer van 2009 de overstap maakte van Willem II.

Teamgenoot Koolwijk (28) heeft een aflopend contract bij N.E.C., maar is niet direct uit op een vertrek. Na drie jaar kan de middenvelder transfervrij weg uit Nijmegen. Een langer verblijf sluit hij niet bij voorbaat uit. "Ze willen graag verlengen en ik sta daar best open voor. Ik heb het goed naar mijn zin", zei Koolwijk tegen Omroep Gelderland.

"Ik weet wat ik kan en besef heel goed dat dit mijn beste jaren horen te zijn. Ik sta voor alles open. Ja, zeker ook voor het buitenland, dat heb ik nog niet meegemaakt in mijn carriere. Het belangrijkste is dat ik plezier houd in het spelletje. Als ik dat niet meer heb, stop ik ook gewoon. Daar ben ik makkelijk in", vertelt Koolwijk.

"Natuurlijk zou een stap naar een andere competitie ideaal zijn. De vraag is alleen wanneer", aldus de captain van N.E.C.. Koolwijk hoopt in ieder geval de Nijmegenaren in de Eredivisie te houden dit seizoen. "Ik voel me ook verantwoordelijk dat we in de Eredivisie blijven. Het is deels mijn taak het elftal goed neer te zetten. Daarin speel ik een belangrijke rol en dat weet ik", besluit Koolwijk. N.E.C. staat na achttien duels laatste, op één punt van nummer zeventien SC Cambuur.