Zwemmer Verlinden heeft hartritmestoornissen

Bij Joeri Verlinden zijn tijdens een reguliere sportkeuring hartritmestoornissen ontdekt. Omdat er verdere onderzoeken nodig zijn stopt hij per direct tijdelijk met trainen. De vlinderslagspecialist gaat ook niet mee op trainingskamp met de nationale zwemploeg in Thailand, wat morgen begint en duurt tot en met 1 februari. De onderzoeken zullen de komende maanden plaatsvinden.

Hij was net weer in training sinds hij herstelde van een schouderblessure en een polsoperatie en het is dus ook een tegenvaller voor Verlinden: "Dit is een ongelooflijke domper na een ontzettend teleurstellend 2013 vol blessureleed. De laatste weken zagen er enorm goed uit om volgende maand mijn rentree in de zwemsport te maken. De komende maanden zal ik testen en onderzoeken ondergaan om te zien hoe het verder gaat lopen."

De technische staf en de KNZB leeft met Verlinden mee. "Het is een verschrikkelijke tegenvaller voor Joeri, die net geweldig werkte aan zijn comeback. Wij zullen hem alle steun geven die nodig is", aldus technisch directeur Joop Alberda.