India verandert wetgeving voor autosportevenementen

In India is een grote stap vooruit gezet om de Formule 1-race na 2014 weer terug te kunnen halen. De race op Buddh International Circuit ontbreekt dit seizoen op de kalander en velen denken dat dit komt door de lastige wetgeving in het land. De teams moesten hoge invoerrechten betalen voor het materiaal en de F1-auto's, daarbij duurde het ook nog lang voordat alles langs de douane was.

Sinds vandaag is dit verleden tijd. India heeft de wetgeving versoepeld voor autosportevenementen. Racemateriaal valt niet meer onder normale vracht, zolang het maar binnen dertig dagen het land weer uit is. Hiermee hoopt India de Grand Prix weer in 2015 te mogen organiseren.

"Dit lijkt een positieve ontwikkeling voor autoracen in India, maar we kunnen hier pas uitgebreid op ingaan na nadere bestudering van het wetsvoorstel", aldus Sameer Gaur, eigenaar van Yaypee en promoter van de Formule 1-race in India.
De baas van de Indiase motorsportbond Vick Chandhok is blij: "Ik verwelkom deze beslissing om de wetgeving met betrekking tot het invoeren van de auto's en motoren voor race-evenementen aan te passen."

Buddh International Circuit, IndiaBuddh International Circuit, India (Foto: Pro Shots)