Nieuwe rol Park smaakt naar meer

Ji-Sung Park gaat mogelijk vaker als middenvelder spelen in het shirt van PSV. De Zuid-Koreaan voldeed aan de verwachtingen van trainer Philip Cocu. PSV speelde in Gran Canaria tegen Lokomotiv Plovdiv.

Park kreeg de kans om zich centraal op het middenveld te laten zien. Normaal gesproken acteert de routinier in de aanvalslinie. "Ik vond dat hij het prima invulde. En hij voelt zichzelf ook prettig in die rol. Wie weet dat dit iets is voor ons in de toekomst", laat de tevreden coach Cocu na afloop van het duel weten aan Voetbal International.

De 3-0 zege die PSV boekte, leidde de ploeg naar de finale van het Maspolomas-toernooi. Ook dat had een positieve invloed op het toekomstbeeld van Cocu. "Een nette overwinning. Aan het begin kon je goed zien dat wij pittig hebben getraind deze week."

"Het elftal toonde dat het na de rust een tandje bij kan schakelen. Dat resulteerde in twee doelpunten." Florian Jozefzoon en Memphis Depay waren in de tweede helft verantwoordelijk voor de Eindhovense treffers.

PSV bereidt zich op Gran Canaria voor op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. De mannen van Cocu bezitten op dit moment de zevende plek in de Nederlandse competitie. Op 19 januari, tijdens de seizoenshervatting, staat gelijk de topper tegen koploper Ajax op het programma. PSV gaat door twee achtereenvolgende competitiezeges met een goed gevoel richting het duel met de Amsterdammers.