Darter Stompé terug naar de BDO

Co Stompé keert terug naar dartbond BDO. Dat heeft de BDO laten weten op Twitter. De Nederlandse dartsbond (NDB) heeft dat nieuws later ook bevestigd. Het eerste toernooi van The Matchstick wordt de Dutch Open, dat 31 januari in Assen begint. 

Stompé ging in 2008 van de BDO over naar profbond PDC. Hij kende een mooi eerste jaar met onder meer de titel in het Duits kampioenschap ten koste van Phil Taylor. In 2009 en 2010 haalde hij de kwartfinale van het wereldkampioenschap bij de PDC. 

De grootste prestatie van de oud-trambestuurder bij de PDC was samen met Raymond van Barneveld. In 2010 wonnen zij samen de World Cup of Darts. Maar de laatste jaren vielen de presaties tegen en voor afgelopen wereldkampioenschap had hij zich niet eens weten te kwalificeren. 

Volgens Marcel Maijer is Stompé het gedrag van de mensen van de PDC zat en voelt hij zich meer thuis bij de BDO. Hij spreekt zelfs van een warm bad daar. Het beste resultaat bij de BDO behaalde Stompé in 2000. Hij haalde toen de halve finale van het wereldkampioenschap. Toen heette het toernooi nog de Embassy, tegenwoordig is het Lakeside.