PSV grijpt naast Bradley

Michael Bradley heeft gekozen voor een transfer naar Toronto FC en laat PSV links liggen. Zijn zaakwaarnemer Alberto Faccini heeft de overstap bevestigd. Technisch manager Marcel Brands van PSV onthulde eerder vandaag in Voetbal International dat hij Bradley had benaderd om naar Eindhoven te komen.

Bradley zette de Eredivisionist in de wachtkamer en nu blijkt waarom. Faccini bevestigt in gesprek met Radio Radio dat Bradley heeft gekozen voor Toronto FC, uitkomend in de Major League Soccer. Volgens Sky Sport24 bedraagt de transfersom zeven miljoen euro en is de deal op een haar na rond.

"Michael was er snel uit en de deal was binnen twee dagen rond", vertelt Faccini. "Bij Toronto ligt er een mooie uitdaging op hem te wachten. De club heeft met deze investering een van de grootste van de afgelopen jaren gedaan."

Onder trainer Rudi Garcia hoefde Bradley dit seizoen bij AS Roma niet te rekenen op een basisplaats. Met Kevin Strootman, Daniele De Rossi en Francesco Totti op het middenveld is de concurrentie moordend. Het aantrekken van de Belgische middenvelder Radja Nainggolan was voor Bradley het signaal om te vertrekken.

"Door de laatste ontwikkelingen was Michael genoodzaakt een stap te maken. Toen Nainggolan naar Roma kwam, kwam alles in een stroomversnelling", aldus Faccini. "Hij wilde niet wachten tot 31 januari en koos zijn eigen pad en wil tevens het Amerikaanse voetbal helpen groeien."

"Er waren meerdere aanbiedingen vanuit de Serie A. Clubs als Verona en Bologna wilden Bradley graag hebben", besluit Faccini. "Maar na tien jaar heeft Michael gekozen voor een terugkeer naar de Verenigde Staten. Het was een moeilijke keuze, maar wel een die gemaakt is met zijn hart. Roma wilde hem graag behouden, maar zijn vertrek naar Toronto is zijn eigen keuze."