De Boer en Klaassen lovend over A-speler Kishna

Ajax-trainer Frank de Boer en aanvaller Davy Klaassen hebben zich donderdag lovend uitgelaten over A-junior Ricardo Kishna. De Amsterdammers bivakkeren momenteel in het Turkse Belek voor hun trainingskamp. "Ik heb veel vertrouwen in hem", zei De Boer over de 18-jarige aanvaller.

Kishna is met Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald een van de drie talenten uit de A-jeugd die mee mochten naar Turkije. Volgens Klaassen is Kishna absoluut iemand om rekening mee te houden. "Hij is heel snel en hij heeft een goede actie. Het is heel lastig om hem af te stoppen", zo zei de 20-jarige aanvaller donderdag.

Frank de Boer is het eens met Klaassen maar waakt voor te veel optimisme. "Ricardo is er twee jaar uit geweest met knieblessures. Je kunt niet verwachten dat hij nu even twintig wedstrijden of meer gaat spelen. Daar kijken we rustig naar. Ik heb veel vertrouwen in hem."

Waar Kishna moet gaan spelen, is nog een onderwerp van discussie. "Ik denk dat hij op alle drie de posities voorin kan spelen", vervolgt De Boer over het multitalent. "Als ik aan zijn beste positie denk, dan zou ik zeggen rechtsbuiten. Vooral vanwege zijn dreiging, overzicht en doelgerichtheid. Maar ik denk dat Ricardo ook spits kan zijn, dat heeft hij in de A1 laten zien."