Hamburger SV weken zonder doelman Adler

René Adler kan de komende drie tot vier weken niet in actie komen voor Hamburger SV. De doelman heeft met een blessure het trainingskamp van de club verlaten. Hamburger SV verblijft momenteel in Abu Dhabi, waar vrijdag een oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen Vitesse.

Adler kampt met een enkelblessure die ernstiger is dan aanvankelijk werd gedacht. Woensdag vloog hij terug om het gewricht in München te laten onderzoeken. Een operatie bleek niet nodig te zijn, maar volgens het ANP moet Adler het aangetaste kapsel in zijn enkel wel een week laten rusten. Daarna mag hij voorzichtig aan zijn herstel gaan werken.

Al met al is HSV de 28-jarige doelman ongeveer drie tot vier weken kwijt. Hij mist daardoor de hervatting van de Bundesliga. Op zondag 26 januari staat voor de ploeg van Bert van Marwijk de volgende competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Schalke 04.

De afwezigheid van Adler is een tegenvaller voor HSV, want de Duitser miste dit seizoen pas twee competitieduels. Sinds zijn komst naar Hamburg, in de zomer van 2012, is hij een vaste basisspeler. Eerder verdedigde de twaalfvoudig international het doel van Bayer Leverkusen.