Beveiliging beschoten ex-advocaat gewijzigd

De beveiliging van voormalig advocaat Marcel S. uit Waalre die in februari in de Brabantse plaats werd beschoten is aangepast. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag.

Volgens Omroep Brabant zijn de beveiligingscamera's bij de woning van S. weggehaald, maar de zegsvrouw weet niet of dat klopt. Ze stelt dat S. wel nog steeds wordt beveiligd, maar op welke wijze wil ze in het belang van de voormalig advocaat niet vertellen.

De beveiliging werd in het leven geroepen nadat S. in februari door een fietser werd beschoten terwijl hij in zijn auto zat. Hij werd niet geraakt. Enkele dagen na de schietpartij werd brand gesticht in het kantoor van S.

Drie mannen zitten nog zeker tot maart vast voor de schietpartij. Ze worden verdacht van poging tot moord.

S. werd zelf ruim een jaar geleden gearresteerd op verdenking van faillissementsfraude en valsheid in geschifte. Hij zat toen drie dagen vast. Hij heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de fraude die is gepleegd bij het faillissement van een makelaarskantoor.

Vorige week werd bekend dat S. zich van het tableau heeft laten schrappen. In een schriftelijke verklaring zou hij hebben aangegeven dat het na 'tien intensieve jaren als advocaat tijd is voor een volgende carrièrestap'.