Dode en gewonde bij ongeval op A2

Bij een ongeval op de A2 bij Best is woensdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer zat in een auto die in brand is gevlogen. De inzittende van de auto waarmee het slachtoffer botste is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, meldt een politiewoordvoerder. Verkeer achter het ongeval staat in een urenlange file.

De botsing tussen de twee auto's vond iets na 16.00 uur plaats op de A2 van Den Bosch richting Eindhoven. Deze weg is afgesloten. Vanaf Boxtel-Noord staat een file van acht kilometer, laat de ANWB weten. De vertragingstijd kan oplopen tot twee uur.

Weggebruikers wordt geadviseerd om te rijden via Tilburg, door eerst de A65 en vervolgens de A58 richting Eindhoven te volgen. "Wij adviseren die omleiding te volgen, want je rijdt jezelf anders hopeloos vast. Die omleiding volgen gaat vrij probleemloos", aldus een woordvoerder van de ANWB. Weggebruikers die op de A2 vanaf Boxtel-Noord in de file staan, hebben volgens hem vermoedelijk waarschuwingen van Rijkswaterstaat gemist om de omleiding te volgen.

Wanneer de weg wordt vrijgegeven, is nog onduidelijk. De politie is er nog bezig met onderzoek. "De ervaring leert dat als er iemand om het leven komt, de politie ruim de tijd neemt voor onderzoek." De auto die in brand vloog, is vrijwel geheel uitgebrand. Of het lichaam van het slachtoffer al is geborgen, is nog onduidelijk.