FOK! wat een weer... Nu en dan regen en veel wind

Vandaag is het de laatste dag dat de temperatuur nog boven de 10 graden uitkomt. Vanaf morgen gaan er elke dag een paar graden vanaf en uiteindelijk lijken we begin volgende week op een graad of 3 uit te komen. In de nachten gaat het dan 1 tot 4 graden vriezen. Mogelijk nog wat kouder, maar dat hangt af van de hoeveelheid bewolking. Vanmiddag is het echter nog zeer zacht.

Ook de wind lijkt het de komende dagen rustiger aan te gaan doen en draait uiteindelijk naar, jawel, een oostelijke richting toe. Ook dat is nog niet voor vandaag, want met een zeer krachtige stroming uit het zuidwesten komt er nog éénmaal zeer zachte lucht naar ons toe. Uiteindelijk loopt het kwik vandaag op naar 10 tot 12 graden. Het waait daarbij dus weer erg hard met een (vrij)krachtige wind in het binnenland en een harde tot stormachtige bries aan de kust. Mogelijk komen er ook weer zware windstoten voor.

De bewolking overheerst en het regent af en toe. Later klaart het even op, maar ook dan kunnen er nog steeds een paar buien overtrekken. Morgen is het dan vrijwel overal droog, terwijl het op zaterdag weer nu en dan regent. In het begin van de nieuwe week is het niet uitgesloten dat de eventuele neerslag in de vorm van (natte) sneeuw gaat vallen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Fauna1
KlapMongeaul heeft in Portugal...

Fauna2

 

Fauna3

 ...ook diverse foto's gemaakt van de flora. Prachtig!