KNVB wacht op formeel besluit over WK 2022

De KNVB wacht de berichtgeving rondom het WK in 2022 in Qatar voorlopig af. Dat liet de bond woensdag weten naar aanleiding van de uitspraken van secretaris-generaal van de FIFA Jérôme Valcke dat het WK voetbal in 2022 in de winter gaat plaatsvinden. "De KNVB heeft kennisgenomen van de berichtgeving in de media, maar wacht de formele besluitvorming en berichtgeving vanuit de werkgroep af", schrijft de bond in een verklaring.

Valcke werd later op zijn vingers getikt door de FIFA. De wereldvoetbalbond maakte duidelijk dat voor het WK in Brazilië van komende zomer geen besluit wordt genomen over Qatar. "De precieze datum is nog steeds onderwerp van discussie waarbij alle belanghebbenden worden betrokken", meldde de FIFA in een schriftelijke verklaring aan Sky Sports.

In oktober stelde de FIFA een werkgroep in die moet onderzoeken wat de beste periode is om een WK in Qatar te houden. Het uitvoerend comité van de voetbalbond beslist uiteindelijk over wanneer het toernooi plaatsvindt.

KNVB-voorzitter Michael van Praag zei eerder op de dag in een reactie dat de bond nooit voorstander is geweest van een zomers WK. "De KNVB heeft van begin af aan gesteld dat het geen goed idee is om daar in de zomer te gaan spelen", liet hij aan de NOS weten. "Verder kan ik er niet veel over zeggen."