'Ronselbeschuldiging Van Rey is vuil spel'

Iemand speelt een vuil spelletje door voortdurend beweringen over het onderzoek naar de Roermondse oud-wethouder Jos van Rey naar buiten te brengen. "Die beschuldiging dat volmachtstemmen zijn geronseld is ook weer een lege huls", stelt voormalig fractievoorzitter van de VVD in Roermond Dré Peters woensdag in een reactie.

Limburgse media melden op basis van ingewijden dat bij de inval in de woning van Van Rey in oktober 2012 veel kopieën van volmachtformulieren zijn gevonden. "Waar gaat het eigenlijk over?", zegt Peters. "Ik zie hier niks concreets staan. Iedereen weet dat je geen stemmen mag ronselen. Wij ook."

Justitie is volgens Peters zo hard op zoek naar iets om Van Rey op te pakken dat alles onder de loep wordt genomen. "Ze zullen ook nagaan of hij in 2010 niet een keer zonder achterlicht heeft gereden. Maar ik zie nog niks concreets."

Peters stelt dat niemand van justitie hem heeft benaderd met vragen over eventuele ronselpraktijken. "Het was destijds ook duidelijk dat we ons daar niet mee zouden bezighouden. Dat hadden we ook helemaal niet nodig."

"Iemand in het onderzoek speelt steeds geruchten door naar de Limburgse kranten. Waarom gebeurt dat? Waarom wordt de stand van het onderzoek niet meegedeeld in een officiële verklaring naar alle media toe?", vraagt Peters zich af. "Er is anderhalf jaar geleden een inval gedaan. Is dit na al die tijd nou het feit waar ze mee komen?"

De zaak rond Van Rey draait rond vermeende omkoping door projectontwikkelaar Piet van Pol. De twee zouden vastgoeddeals hebben gesloten toen de VVD'er wethouder van Roermond was. Van Rey stapte op als wethouder en als lid van de Eerste Kamer nadat de politie invallen bij hem had gedaan.