Brands: "Het moeten wel echte versterkingen zijn"

PSV hoopt zich deze transferperiode te versterken op verschillende posities. Voorlopig is technisch manager Marcel Brands daar nog niet in geslaagd.

Na een bijzonder zwakke eerste seizoenshelft staat PSV op de zevende plaats in de Eredivisie. Om de weg naar boven in te zetten hoopt trainer Philip Cocu op versterkingen. Voorlopig blijven deze uit. "We proberen ons waar we kunnen te versterken, maar we weten ook dat de winter een heel lastige periode is", aldus Brands.

In Gran Canaria traint Cocu met een vrijwel fitte selectie. Alleen Tim Matavz en Georginio Wijnaldum zijn nog niet volledig fit, al is dat tweetal op de weg terug. Voorlopig heeft de hoofdtrainer weinig te klagen, behalve wanneer het gaat om het aantrekken van spelers. "Je moet altijd wat te wensen hebben. Het is logisch, dat je als trainer het maximale probeert te bereiken van wat je voor ogen hebt", zegt Cocu in De Telegraaf.

"Wij willen zelf onze beste spelers ook niet kwijt in de winter en je wil ook niet de spelers die ergens afgedankt worden", aldus Brands. "Het moeten wel echte versterkingen zijn."

Over het verloop van het trainingskamp is Cocu in ieder geval tevreden. "Het is nergens idealer dan hier. De weersomstandigheden en de accommodatie zijn perfect en de grasmat geweldig. Je ziet wat de zon met mensen doet. Allemaal lachende gezichten."

Vorig jaar reisde PSV nog af naar Thailand. "Vorig jaar hebben we iets van de wereld kunnen zien en nu willen we in perfecte omstandigheden een goede basis leggen voor de tweede seizoenshelft. We willen het goede gevoel van de laatste twee wedstrijden voor de winterstop vasthouden", aldus Oscar Hiljemark.