Bojan wil prijzen: "Op drie fronten actief"

Bojan Krkic is weer helemaal terug van een blessure en wil prijzen pakken met Ajax. De Spanjaard, die dit seizoen wordt gehuurd van FC Barcelona, hoopt zijn steentje bij te dragen.

"Ik baalde er uiteraard van dat ik twee keer langere tijd aan de kant heb gestaan met een blessure", zegt Bojan op de website van Ajax. "Gelukkig heb ik in december de goede vorm van de periode voor mijn blessure weer opgepakt. Hopelijk kan ik die opgaande lijn de komende maanden doortrekken, zonder dat ik gehinderd wordt door blessures."

"Ik wil vooral belangrijk zijn voor het team. Zowel met doelpunten, maar net zo goed met assists. Ik wil het maximale uit mijn periode bij Ajax halen. Ik hoop daarom zoveel mogelijk te spelen na de winterstop", aldus de spits, die sinds zijn terugkeer twee keer scoorde voor de Amsterdammers.

Bojan praat nog geregeld met Isaac Cuenca, die vorig seizoen op huurbasis actief was in de Arena. "Elke keer als ik Isaac spreek, gaat het wel even over Ajax. Hij heeft hier echt een fantastische tijd gehad. Het is mooi voor hem dat hij met Ajax kampioen is geworden. Dat wil ik uiteraard ook."

"Toch draait het niet alleen om het landskampioenschap. Vergeet niet dat we nog op drie fronten actief zijn. Ook in de beker en in de UEFA Europa League maken we kans op een prijs. Daar moeten we als team vol voor gaan. We willen zo lang mogelijk op alle fronten blijven meedoen. Hopelijk kunnen we dat dan straks in mei verzilveren", aldus de aanvaller.