Agüero kan in januari alweer spelen

Manchester City-manager Manuel Pellegrini verwacht spits Sergio Agüero nog deze maand terug. De spits kampt met een kuitblessure sinds de wedstrijd tegen Arsenal op 14 december.

City vreesde de Argentijn acht weken kwijt te zijn, maar volgens Pellegrini is hij eerder weer inzetbaar. "Hij is in januari terug", zegt de manager tegen BBC. "Hij werkt, hij traint. Het is erg goed nieuws. Het is altijd goed nieuws als er een speler terugkomt van een blessure, maar zeker als het een belangrijke speler als Kun is."

Agüero scoorde dit seizoen in twintig wedstrijden negentien doelpunten en zijn terugkeer zou een flinke opkikker zijn voor zijn ploeg. City staat voor moeilijke competitiewedstrijden tegen Tottenham Hotspur en Chelsea en neemt het volgende maand in de Champions League op tegen FC Barcelona.

Pellegrini denkt dat ook Stevan Jovetic, die afgelopen zomer voor circa 25 miljoen euro overkwam van Fiorentina, in januari zijn rentree kan maken na blessureleed. De Montenegrijn speelde dit seizoen pas vijf keer, omdat hij worstelt met blessures en ziekte.

"Hij was de beste keuze om Kun te vervangen toen Kun geblesseerd raakte, maar je kunt er niets aan doen. We moeten optimistisch zijn over de toekomst en ik denk dat Stevan een rol zal spelen tijdens de tweede seizoenshelft", aldus Pellegrini, die met zijn ploeg toe werkt naar de halve finale in de Capital One Cup tegen West Ham van woensdag.